Znanje na klik-  spletna stran

INFORMACIJE O VPISU V SŠ Nekaj uporabnih spletnih strani: –> DijaskiSvet.si –> Spletni servis za poklicno izobraževanje Mojaizbira.si (Poklicni kažipot) –> Opisi poklicev –> Informacije o štipendijah (Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije) –> Vpis v srednje šole (informacije na strani Ministrstva za šolstvo in šport) –> Filternet.si (uporabne informacije za mlade) —-———————————————- ————————————————– … v šolskem letu 2019/2020:

Prijavnica za sprejem v dijaški dom

Prijavnica za vpis v sredjno šolo

ROKOVNIK ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE 2020/21

DNEVI ODPRTIH VRAT (oktober, november, december, januar) na srednjih šolah v šolskem letu 2019/2020 in povezave na spletne strani nekaterih srednjih šol

Za učence OŠ Dutovlje velja, da se dnevov odprtih vrat lahko udeležujejo v popoldanskem času in ne v času pouka

DELAVNICE ZA OSNOVNOŠOLCE, 7. 3. 2019:  Gledališke, filmske in plesne delavnice 

V soboto, 7. marca 2020 Gimnazija Nova Gorica vabi učence zadnje triade osnovne šole na gledališke, filmske in plesne delavnice umetniške gimnazije smeri gledališče in film.

Zborno mesto je ob 9. uri v gledališki dvorani v 1. nadstropju (vhod z Rejčeve ulice pri športnih dvoranah in restavraciji Alfa). Zaključili bomo predvidoma ob 14. uri.

Zaželjene so predhodne prijave, prijavite se preko obrazca na spodnji povezavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfcBWoC8Okgqed5FpxKeamsK4FAI6oH6YIchaZ7rrPWGtbSQw/viewform


Štipendije Informacije o štipendijah: Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije   Razpis za vpis Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2020/2021 bo objavljen na spletnih straneh ministrstva: Srednješolsko izobraževanje –> Vpis v srednje šole

————————————————–

Informativna dneva (14. in 15. februar 2020) Srednje šole bodo v petek in soboto, 14. in 15. 2. 2020, organizirale informativni dan, na katerem bodo učenci, dijaki in starši lahko dobili podrobnejša pojasnila o vpisu in izobraževanju ter druge informacije v zvezi s programi, ki jih izvajajo. Na spletnih straneh posamezne šole si boste lahko prebrali več podrobnosti v zvezi s potekom informativnega dne (povezave na nekatere šole najdete na tej strani – spodaj). Informativni dan organizirajo tudi dijaški domovi na isti dan.

————————————————–

Informativa 2020  Sejem izobraževanja in poklicev bo potekal v petek in soboto, 24. in 25. januarja 2020 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 9. do 18. ure. Osnovne informacije najdete na www.informativa.si. Informacije za šole Program.

————————————————-

Karierni plac 

Nekateri že poznate dejavnosti Kariernega centra za mlade, drugim je mogoče ime še neznano. Karierni Plac deluje na Ljudski univerzi Koper in je v teh dneh praznoval prvo leto delovanja. Bilo je bogato leto, v katerem so izvedli ogromno delavnic za učence in dijake na temo karierne orientacije in veliko mladim tudi pomagali z individualnimi pogovori in usmeritvami.

Delovanje centra je v zadnjih tednih okrnjeno zaradi »virusnega nebodigatreba«, a so vam njihovi sodelavci vseeno na voljo za vaša vprašanja.

Starši in mladi lahko te dni izkoristijo tudi za pogovor o poklicih, zaposlitvah, izbiri šole in nadaljnjega izobraževanja. Z veseljem so vsem na voljo na daljavo za pogovor in vprašanja preko naslednjih možnosti:

e-pošta: andreja.jakomin@lu-koper.si in tina.mrzek@lu-koper.si
telefon: 040 283 010 (Tina M.)
WhatsAppa (040 283 010)
Skyp: Karierni Plac Koper

Še vedno smo v času, ko nas večina svoje dni preživlja kar doma. To naj bo priložnost, da naredite nekaj zase – lahko je to počitek, ki si ga predolgo niste privoščili, morda v roke primete glasbeni inštrument, ki se je zadnje dve leti prašil v kotu; ali pa ta čas izkoristite za pridobivanje novega znanja.

 

Če vas mika slednje, boste na naši spletni strani našli novost, ki vam bo pisana na kožo! Za vse, s katerimi se te dni ne moremo družiti v živo, smo pripravili
ZNANJE NA KLIK.To je zbirka interaktivnih gradiv, ki vam bodo v pomoč pri samostojnem učenju tujih jezikov in računalniških veščin, našli pa boste še kup drugih uporabnih vsebin.

 

 

Ker samostojno učenje ni enostavno, bi vam radi bili tudi pri tem v oporo. Na strani boste našli tudi podatke za stik z našimi mentorji v središču za samostojno učenje, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.

Pridobivanje novih znanj je tudi odličen način, da povečamo svojo konkurenčnost pri iskanju ali menjavi zaposlitve. Vsem, ki v teh dneh razmišljate o spremembah v svoji karierni poti, smo na voljo za pogovor. Preberite več