Planinska šola v naravi

Učenci 9. a in 9. b razreda OŠ Dutovlje so od ponedeljka, 9. oktobra, do srede, 11. oktobra 2023, na planinski šoli v naravi na planini Razor. več…

Šola v naravi na Debelem Rtiču

Učenci 4. a, 4. b, 5. a in 5. b razreda so v tednu od 2. do 6. oktobra 2023, letovali v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS na Debelem Rtič, kjer so preživljali šolo v naravi. več…

Projekt »Lokalno je zdravo«

V sredo, 27. 9. 2023, so se učenci 6. razreda pri gospodinjstvu udeležili delavnic projekta Lokalno je zdravo v družbi ga. Tjaše Ludvik. več…

Dutomajčkov dan

Na osnovni šoli Dutovlje smo v soboto, 27. maja 2023, organizirali Dutomajčkov dan in tako zaključili z letošnjim projektom Dutomajček v zdravi šoli.

več…

Dan zdrave šole in Evropski športni dan – sobota, 29. 9. 2018

V soboto, 29. 9. 2018, smo na naši šoli organizirali poseben dan dejavnosti, na katerem smo obeležili Dan zdrave šole, Evropski teden športa in pripomogli k čistejši okolici in tako čistejši Sloveniji (akcija Očistimo Slovenijo).

OŠ Dutovlje je že 10 let vključena v projekt Zdrava šola. Z raznimi organiziranimi dejavnostmi in vsakodnevnimi dejanji skrbimo za telesno in duševno zdravje naših učencev. V delavnicah, ki smo jih izvedli to soboto, so si učenci pridobili dodatna znanja o skrbi za zdravje in dobro počutje.

Ker je v tem času potekal Evropski teden športa (ewos.olympic.si/) in so športne dejavnosti otrok nepogrešljive pri skrbi za njihovo zdravje, smo izvedli tudi športne in plesne delavnice.

Pri izvajanju delavnic so poleg učiteljev in šolske psihologinje sodelovali tudi: medicinska sestra in zobna asistentka iz Zdravstvenega doma Sežana, plesalke iz Plesnega društva Mavrica in predstavnica tabornikov Roda Kraških J’rt Sežana.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate v galeriji: www.os-dutovlje.si/galerija/

————————————————–

Dostopnost