V Tomaju smo se decembra veselili. Vse se je začelo že konec novembra. Izvedli smo dan dejavnosti in skupaj z otroki izdelali novoletne okraske, s katerimi smo okrasili šolo.

Učenci so ustvarjali novoletne voščilnice in šivali manjše rokavičke, ki smo jih podarili starejšim krajanom. Obiskali in razveselili smo gospo Pavlo Gec, ki je v tem mesecu praznovala svoj 100. rojstni dan. Učenci so ji v voščilo zapeli in ji podarili vsak svojo risbico z lepimi željami.

V tem duhu smo nadaljevali in se pripravljali na novoletno prireditev. V torek, 19. decembra smo se v vaški dvorani  družil s starši, starimi starši in krajani. S petjem, igranjem na instrumente, plesom, recitalom in dramatizacijo pravljice o rokavički smo pričarali božično novoletno vzdušje.

Pred prazničnimi počitnicami nas je v Dutovljah obiskal dedek Mraz in nam podaril lutkovno predstavo. V tem tednu smo izvedli tudi zimski športni dan v Sežani. Učenci so drsali na drsališču in se preizkusili v plezanju na zaprti plezalni steni.

Zadnji šolski dan so sodelovali na tradicionalnem božičnem srečelovu, ki ga že vrsto let organizirajo devetošolci Osnovne šole Dutovlje.

Dostopnost