Vlada RS je ob epidemioloških razmerah v državi v četrtek, 12. 11. 2020, sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov za področje vzgoje in izobraževanja. Zaradi še vedno kritične epidemiološke situacije se bo vzgojno-izobraževalno delo v osnovnih šolah izvajalo na daljavo tudi od 16. 11. 2020 dalje.

Podrobnejša navodila za delo na daljavo, boste prejeli s strani učiteljev/razrednikov po že utečenih kanalih.

Prosimo, da ste učenci in starši še posebej pozorni na spletno varnost pri delu na daljavo. Zaznali smo, da nekateri učenci snemajo (lahko samo zvok, lahko tudi sliko) videokonference ali posnamejo fotografijo sodelujočih, te pa razpošiljajo med svoje prijatelje, znance. Opozarjamo vas, da je to nezakonito. Šola se je z namenom izvajanja pouka na daljavo temeljito pripravila tudi na področju spletne varnosti in je dolžna vsako zlorabo na tem področju sporočiti ustreznim institucijam. Svetujemo vam, da si ogledate spletno stran Safe.si in na ta način pridobite potrebne informacije o spletni varnosti.

Vsi, ki bi si želeli kosilo, lahko kličite na telefon  040 514 620 ali pišite na prehrana-dutovlje@guest.arnes.si. Prevzem toplega obroka vam bo na razpolago naslednji dan po predhodni prijavi pri glavnem vhodu v šoli Dutovlje, med 11.30 in 13.30 uro.

V kolikor potrebujete tehnično podporo (prijava v spletno učilnico, v MC Teams okolje…) se lahko obrnete na računalničarko, ki je dosegljiva preko e-Naslova .

V zavedanju kako pomembni so stiki otrok z učitelji, učna kondicija, dnevna rutina in povratne informacije glede učnega procesa in počutja otrok, si prizadevamo, da bi z vsemi učenci vzpostavili stik tako v spletnih učilnicah kot na videokonferenčnih srečanjih. Žal sta ta trenutek to edini možni in varni obliki sodelovanja, zato je sodelovanje staršev v smeri spodbujanja, neprecenljivega pomena.

Z željo, da bi bili šolski hodniki in učilnice čim prej deležni otroške radoživosti, vas lepo pozdravljam.

Poskrbite zase, za svoje najdražje in ostanite zdravi!

Miranda Novak, ravnateljica

OBVESTILO ZA STARŠE – 13. 11. 2020

Dostopnost