Znanje na klik-  spletna stran

INFORMACIJE O VPISU V SŠ Nekaj uporabnih spletnih strani: –> DijaskiSvet.si –> Spletni servis za poklicno izobraževanje Mojaizbira.si (Poklicni kažipot) –> Opisi poklicev –> Informacije o štipendijah (Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije) –> Vpis v srednje šole (informacije na strani Ministrstva za šolstvo in šport) –> Filternet.si (uporabne informacije za mlade) —-———————————————- ————————————————– … v šolskem letu 2020/2021:

Prijavnica za sprejem v dijaški dom

Prijavnica za vpis v sredjno šolo

ROKOVNIK ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE 2021/22

DNEVI ODPRTIH VRAT (oktober, november, december, januar) na srednjih šolah v šolskem letu 2020/2021 in povezave na spletne strani nekaterih srednjih šol (v kolikor se bodo izvedli, boste sproti obveščeni)

Za učence OŠ Dutovlje velja, da se dnevov odprtih vrat lahko udeležujejo v popoldanskem času in ne v času pouka

Koristni napotki SGLS

Koristni napotki ŠCRS


Štipendije Informacije o štipendijah: Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije   Razpis za vpis Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2021/2022 bo objavljen na spletnih straneh ministrstva: Srednješolsko izobraževanje –> Vpis v srednje šole

————————————————–

Informativna dneva (12. in 13. februar 2021) Srednje šole bodo v petek in soboto, 12. in 13. 2. 2021, organizirale informativni dan, na katerem bodo učenci, dijaki in starši lahko dobili podrobnejša pojasnila o vpisu in izobraževanju ter druge informacije v zvezi s programi, ki jih izvajajo. Na spletnih straneh posamezne šole si boste lahko prebrali več podrobnosti v zvezi s potekom informativnega dne (povezave na nekatere šole najdete na tej strani – spodaj). Informativni dan organizirajo tudi dijaški domovi na isti dan.

————————————————–

Informativa 2021  Sejem izobraževanja in poklicev bo potekal v petek in soboto, 22. in 23. januarja 2021 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 9. do 18. ure. Osnovne informacije najdete na www.informativa.si. Informacije za šole Program.

————————————————-

Karierni plac 

Nekateri že poznate dejavnosti Kariernega centra za mlade, drugim je mogoče ime še neznano. Karierni Plac deluje na Ljudski univerzi Koper in je v teh dneh praznoval prvo leto delovanja. Bilo je bogato leto, v katerem so izvedli ogromno delavnic za učence in dijake na temo karierne orientacije in veliko mladim tudi pomagali z individualnimi pogovori in usmeritvami.

Delovanje centra je v zadnjih tednih okrnjeno zaradi »virusnega nebodigatreba«, a so vam njihovi sodelavci vseeno na voljo za vaša vprašanja.

Starši in mladi lahko te dni izkoristijo tudi za pogovor o poklicih, zaposlitvah, izbiri šole in nadaljnjega izobraževanja. Z veseljem so vsem na voljo na daljavo za pogovor in vprašanja preko naslednjih možnosti:

e-pošta: andreja.jakomin@lu-koper.si in tina.mrzek@lu-koper.si
telefon: 040 283 010 (Tina M.)
WhatsAppa (040 283 010)
Skyp: Karierni Plac Koper