Kulturni dan v Ljubljani

V četrtek, 25. maja 2023, smo se z učenci razredne stopnje OŠ Dutovlje in PŠ Tomaj podali v našo prestolnico na kulturni dan.

Najprej smo obiskali Lutkovno gledališče Ljubljana. Učenci prve triade so si ogledali lutkovno predstavo Medved in Mali. Po predstavi pa so ob vodenem ogledu spoznali še zaodrje gledališča. Navdušilo jih je, kaj vse je potrebno za izvedbo predstave. Učenci 4. in 5. razreda pa so uživali ob ogledu gledališke predstave Tajno društvo KRVZ.

več…

Mini gledališke avanture

V nedeljo, 4. junija 2023, smo se učenci naše šole udeležili Tednov ljubiteljske kulture v Štorjah.

Najmlajši obiskovalci so se pod mentorstvom učiteljic Tanje Planinšček in Tine Orel Ostrouška preizkusili v izdelovanju ročnih lutk – ustvarjali so migajoče ribice in gosenice iz pisanega papirja ter ptičke iz blaga.

V okviru Mini gledaliških avantur pa smo mladi kamišibajkarji v zadružnem domu v Štorjah predstavili poezijo Ferija Lainščka in Vinka Möderndorferja.

več…

Modre šole za morje

V petek, 2. junija 2023, so učenci podružnične šole Tomaj in matične šole iz Dutovelj v portoroškem Monfortu odprli akcijo Modre šole za morje zavoda YouSea ob postavitvi Morske oaze Piran. 

več…

Predstavitev raziskovalne naloge

V torek, 30. 5. 2023, se je v športnem centru Stožice odvijala predstavitev zgodovinskih raziskovalnih nalog, ki poteka že 54. leto zapored pod okriljem Zveze prijateljev mladine in Komisije za delo zgodovinskih krožkov. več…

Dutomajčkov dan

Na osnovni šoli Dutovlje smo v soboto, 27. maja 2023, organizirali Dutomajčkov dan in tako zaključili z letošnjim projektom Dutomajček v zdravi šoli.

več…

Kraška gmajna

V torek, 16. maja 2023 so  učenci 6. razredov na Bunčetovi domačiji v Dutovljah spoznavali biotsko raznovrstnost rastlin Krasa. V sodelovanju z Zavodom Dobra pot in Krajevno skupnostjo Dutovlje so v organiziranih delavnicah spoznavali zelišča,  izdelovali šopke in venčke Sv. Ivana. več…

Kamenton 2023

Učenci razredne stopnje OŠ Dutovlje in podružnične šole Tomaj so sodelovali v projektu KAMENTON – popravilo kraškega suhega zidu, ki je bil izveden v soboto, 6. 5. 2023, v Kostanjevici na Krasu. več…

Dostopnost