Da bi v knjižnici bralce še bolj spodbujali h kakovostnemu branju, smo se priključili k raznim bralnim projektom:

V projekt Bralna značka je naša šola vključena že od samega začetka (preko 50 let). Učence poskušamo spodbuditi k branju z naborom knjig, primernih za njihovo starost. Priporočilne sezname za OŠ Dutovlje lahko dobite TUKAJ. Seznami za PŠ Tomaj so TUKAJ. Vse prebrane knjige učenci predstavijo bodisi svojim razrednikom (1.-5.r) ali knjižničarki (6.-9.r).

Bralna značka se vsako leto začne 17. septembra in zaključi 2. aprila v istem šolskem letu. Najbolj pridni bralci dosežejo priznanja in počastimo jih z dogodkom (obisk avtorja, ilustratorja,…) ali z nagradnim izletom.

 

   Rastem s knjigo – Javna agencija za knjigo (JAK) že vrsto let spodbuja branje med mladimi tako, da vsako šolsko leto učencem sedmih razredov podari knjigo. Učenci jo prevzamejo v splošni knjižnici – dogodek organiziramo v okviru ur knjižnično informacijskih znanj. letošnja knjiga je MODRI OTOK, ki jo je napisala Irena Androjina.

Projektu Naša mala knjižnica se v letu 2023-24 priključujemo že petič. Izvajali ga bomo s tretješolci v Tomaju ter tretje- in četrtošolci v Dutovljah. Poleg branja knjig nam bodo v pomoč in razvedrilo tudi ustvarjalniki.

Dostopnost