Na osnovni šoli Dutovlje smo v soboto, 27. maja 2023, organizirali Dutomajčkov dan in tako zaključili z letošnjim projektom Dutomajček v zdravi šoli.

Učenci od 1. do 5. razreda so v spomladanskih mesecih ob pomoči zajčka Dutomajčka spoznavali aktivnosti, ki pripomorejo k bolj zdravemu načinu življenja. Izpolnjevali so knjižico z zanimivimi, zabavnimi in poučnimi nalogami ter si tako prislužili vstopnico za Dutomajčkov dan.

Za otroke in starše smo pripravili sedem delavnic, ki so jih vodile učiteljice, psihologinji in medicinski sestri ZD Sežana. Pripravljali smo osvežilne zdrave napitke, izdelovali mehke žogice iz balonov in moke, izvajali pravljično jogo in vaje čuječnosti v naravi, se podučili o načinih, kako poskrbeti za ustno zdravje in nizali ideje, kako čim bolje preživeti dan brez ekranov. Razgibali smo se s pomočjo šaljivih štafetnih iger in z gibalnim izzivom.

Dan smo zaključili z izmenjavo knjig, družabnih iger in igrač ter z razglasitvijo rezultatov gibalnega izziva. Zadovoljni in polni lepih vtisov smo se poslovili z željo, da Dutomajčkov dan in celoten projekt  Dutomajček v zdravi šoli kmalu spet ponovimo.

Dostopnost