V četrtek, 30. aprila 2023, je v Kosovelovem domu Sežana potekala prireditev Pesem pomladi, kjer so se na območnem srečanju predstavili otroški in mladinski pevski zbori kraško brkinskih osnovnih šol. Revijo je organizirala območna izpostava JSKD Sežana.

Na sami prireditvi je sodelovalo preko 250 pevcev, ki so zapeli v 11 pevskih zborih in v katerih je pelo tudi  51 učencev OŠ Dutovlje in podružnične šole Tomaj. Učence naše šole je vodila zborovodkinja Nadja Bratina Berčan, na klavirju jih je spremljala korepetitorka Martina Vrčon. Pevce mladinskega pevskega zbora Dutovlje sta spremljala Ljubomir Vasić na kitari in Mia Lisjak na violini.

Poleg naših zborov so se predstavili še zbori iz OŠ Divače, OŠ Komen in OŠ iz Sežane. Prireditev je na svoj zabaven in simpatičen način povezovala Neža Bandel, zborovodkinje in zborovodje pa so poskrbeli, da je bila pesem zapeta tako kot mora biti, saj je srečanje spremljal strokovni spremljevalec Matej Penko, ki je nastope tudi oceni. Pa ne s pravimi ocenami, temveč s pohvalami in predlogi za še boljše nastope za prihodnje leto. Z balkona Kosovelovega doma pa so srečanje lahko spremljali tudi starši, none, nonoti in drugi sorodniki, ki jim je bila pesem v veselje.

Dostop do revije

Pevcem za nastop iskreno čestitamo!

Dostopnost