Petek, 18.11.2022, je bil za našo šolo nekoliko drugače obarvan dan. Jutro smo na OŠ Dutovlje in PŠ Tomaj začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, nadaljevali pa z dnevom šole. Dan šole so nam pomagali izvesti raziskovalci z različnih Univerz ter Prirodoslovnega muzeja Slovenije v okviru projekta HUMANISTIKA, TO SI TI! 

Polni energije so se nato učenci razdelili v skupine in izmenjaje se, obiskali različne delavnice. Učenci razredne stopnje so spoznavali žuželke, izdelovali živalske maske, ki nastopajo v romunskih ljudskih običajih, se potopili v svet antike… starejše učence pa so navdušile delavnice o mimiki obraza, človeški ribici, idr. Dve skupini učencev sta si imeli priliko udeležiti se delavnice v naravi na temo opazovanja ptic. Dan šole so nam pomagali izvesti raziskovalci z različnih Univerz ter Prirodoslovnega muzeja Slovenije v okviru projekta HUMANISTIKA, TO SI TI! 

Dan je popestrila tudi novinarka radia Koper, ki je intervjuvala nekaj učencev in spodaj lahko poslušate prispevek, ki je bil predvajan tudi po radiu.

Dostopnost