V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in društvi prijateljev mladine Sežana, Koper, Izola, Piran in Ilirska Bistrica ter Radiom Capris,  s 1. decembrom odpiramo vrata Hladilnika toplega srca, največje dobrodelne akcije v regiji, ki je letos še šesta zapored. Akciji so se letos pridružili v petih društvih prijateljev mladine.

Dobrodelna akcija, s katero smo do sedaj pomagali že preko 1.000 družinam po celotni regiji (samo lani rekordnim 360 družinam in približno 1.000 otrokom), bo trajala vse do 31. decembra. Organiziramo jo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in  Brez dvoma gre za najpomembnejšo dobrodelno akcijo doslej, saj so stiske družin letos še občutno večje. Kot vsa leta doslej, v Hladilnik toplega srca sprejemamo nepokvarljiva živila, ki bodo predvsem otrokom iz najbolj ogroženih družin vsaj nekoliko polepšala ta praznični čas, njihovim družinam pa olajšala življenje. Gre za: sladke dobrote (čokolade, panetoni, piškoti, namazi, marmelade …), nepokvarljive izdelke (testenine, riž, moka, olje, sladkor, paštete, čaj, kava …), izdelke za osebno nego (šamponi, geli za tuširanje, milo, zobne ščetke, pralni praški) in čistila.

Poslušalke in poslušalci lahko dobrine prinašajo v Caprisov čarobni studio, ki se letos nahaja v neposredni bližini drsališča v Kopru (pri kapitaniji), odlagajo pa jih lahko tudi v trgovinah Eurospin (Koper, Izola, Lucija, Sežana, Kozina in Ilirska Bistrica).

Tudi letos je omogočeno doniranje preko sms sporočila z uporabo ključne besede OBALA5, poslane na 1919 (pri tem se donira 5 evrov). Novost pa je doniranje poljubnega zneska s pomočjo skeniranja QR kode. Slednja je na voljo na radijski spletni strani in ob vhodu v Caprisov terenski studio.

KOMU IN ZAKAJ POMAGAMO?

Pomagamo otrokom in njihovim družinam, ki živijo v hudem pomanjkanju in prihajajo iz občin Koper, Ankaran, Izola, Piran, Sežana, Hrpelje-Kozina, Divača, Komen in Ilirska Bistrica. Ker smo prepričani, da si zaslužijo prav vsi preživeti mirne, tople in brezskrbne praznike, je skupna pomoč zelo dragocena še posebej letos, ko se lokalna društva prijateljev mladine pri svojem delu soočajo z vse težjimi primeri. Zbrane dobrine bodo v obliki prekrasnih prazničnih paketov k družinam prihajale skozi ves mesec. Denarna sredstva bodo pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije namenili socialno najbolj ogroženim družinam iz Obalno-kraške regije in jim neposredno plačali nujne stroške (plačilo računov za vodo, električno energijo, ogrevanje, nakup oblačil za otroke, hrane …). Radio Capris in ZPMS bosta ob koncu akcije, kot vsako leto doslej, objavila višino zbranih sredstev in prazničnih dobrot ter ostalih potrebščin. Dobrodelno akcijo z donatorskimi sredstvi že vrsto let podpirajo nekatera srčna podjetja iz Obalno-kraške regije in upamo, da bo tako tudi letos. 

DOBRODELNO IN VESELO – SKUPAJ!

Radio Capris bo od srede 1. decembra svoj program vsak dan oddajal iz dogodka Fantazima v Kopru. Tudi letos poslušalce čaka pestro in zanimivo dogajanje. Gostili bomo številne pomembne akterje v lokalnem okolju – različne glasbenike, športnike, društva in mnoge druge. Pripravili bomo tudi nekaj “mini koncertov”, ki si jih bo v neposrednem prenosu mogoče ogledati tudi na spletnih kanalih Radia Capris.

Dostopnost