Prizadevanjem šole za izvajanje kvalitetnega izobraževalnega dela na daljavo, se je z javnim pozivom za zbiranje rabljene računalniške opreme v začetku novembra pridružila tudi Občina Sežana. Klicu na pomoč, so se prijazno odzvali številni posamezniki in podjetja, ki so otrokom omogočili osnovni pogoj za učenje na daljavo. Tako smo tudi na OŠ Dutovlje s hvaležnostjo sprejeli rabljene računalnike in opremo. Vsem se iskreno zahvaljujemo za prijazno sodelovanje. Veseli smo, da lahko z donacijo rabljenih računalnikov in opreme širokosrčno pomagamo pri uresničevanju enakih možnostih šolanja vseh naših učencev.

Na OŠ Dutovlje smo se posebej razveselili donacije podjetja Pet shop tačka iz Sežane, ki ga otroci zagotovo bolj poznajo po njihovi sladoledarni Kjpca. Manuela Stubelj je ob predaji donacije ravnateljici OŠ Dutovlje in županu občine Sežana povedala, da se je podjetje namesto vsakoletne akcije ob zaključku sladoledne sezone, svojim najmlajšim gostom za njihovo zvestobo želelo zahvaliti z nakupom 8 novih spletnih kamer, ki so jih učenci najbolj potrebovali. Takšna nesebična dejanja (še posebej v tako negotovih časih) zagotovo pripomorejo h krepitvi optimizma in zaupanja v dobro ljudi.

Učencem, ki so se s podarjeno opremo lahko končno pridružili vpeljanemu ritmu opravljanja šolskih obveznosti od doma, želimo vse dobro in držimo pesti, da se s svojimi vrstniki čim prej ponovno srečajo v šolskih klopeh.

Dostopnost