Mineva že mesec dni, ko izobraževanje poteka na daljavo v domačem okolju.  Ker pa med dneve pouka štejemo tudi dneve dejavnosti smo v torek, 14. 4. 2020, izvedli naravoslovni dan.  V domačem okolju so učenci od 6. do 9. razreda posvetili temi ŽIVLJENJE V ČASU KORONA VIRUSA. Posvetili so se trem sklopom:

  1. Načrtovanje in nakupovanje ter zaloga živil.
  2. Zaščite pred Korona virusom.
  3. Prva pomoč pri nezgodah doma.

S strani učencev smo dobili smo veliko pozitivnih povratnih informacij. Učenci so bili doma zelo aktivni in ustvarjalni, kar so dokazovali s slikovnim gradivom.  Več povedo fotografije in izjave učencev…

BARVANJE PIRHOV NA NARAVEN NAČIN
Sestavine: 10 jajc, čebulni olupki in različne rastline(deteljica, regrat… (za lepo obliko na jajcu)). 
Najprej smo nabrali rastline. Potem smo pripravili jajca, šivanko in nogavice. Iz nogavic smo izrezali kvadratke na katere smo dali rastline. Kadar smo položili v vsak svoj kvadratek smo dali gor jajca in zašili skupaj (da ne rastlina pade dol). Ko smo to končali smo pripravili kozico, dali noter olupke in jajca dali noter kuhat. Po končanem kuhanju smo jih vzeli ven in v njih urezali oblike(rožice… . Najbolj zabaven del je bil, ko smo šivali in ko smo urezavali oblike v jajca. 

PLETENICA
Najprej sem izvedel, da imam za speči pletenico in za obarvati jajca za veliko noč. Tega dela sem bil zelo vesel. Najprej sem pripravil in odtehtal sestavine. Nato sem po navodilih začel mesiti testo, ko je bilo testo zmešano sem ga postil vzhajati. Ko se je vzhajanje končalo sem testo razdelil na tri enake kose. Nato sem jih zvaljal v kače in jih med seboj spletel. Nato sem ga dal v pečico, ko je bilo pečeno sem ga vzel ven in si ga en košček vrezal. Bil sem zadovoljen, saj je bilo pecivo zelo dobro. Ta vaja nam je vzpela  zel dobro. 
Moje mnenje o izdelku je: izdelek je bil zelo okusen in ga priporočam naj ga spečejo tudi tisti, ki ga niso.

VELIKONOČNA JAJCA 
Za krasitev velikonočnih jajc, sem si  izbral dva načina. V teranu in v čebulnih olupkih. Najprej sem odšel v klet po vino, da je prekrilo jajca, nato sem napolnil drugo kozico še s čebulnimi olupki. Obe sem položil na štedilnik in počakal, da so se jajca skuhala. Ko so se dovolj skuhala, sem jih odmaknil in pustil da se počasi ohladijo. Ko so se ohladila, sem jih vzel ven in jih dal v lepo posodico. Jajca so bila zelo lepa. Ta vaja mi je šla zelo dobro.

Dostopnost