Nesem Srečkota na rami

Posnetek prireditve

V petek, 24. maja 2024, je na naši šoli ob 120-letnici rojstva Srečka Kosovela potekala prireditev, posvečena Kosovelovi rodbini, na katero je bila kot posebna gostja povabljena gospa Dragica Sosič.

Uvodoma se je predstavil šolski zbor s Kosovelovo pesmijo Sonček boža tačice. Sledila je prva recitacija Kosovelovih pesmi, nagovor gospe ravnateljice ter pristen pogovor z gospo Dragico, ki je vrsto let vodila dutovske osmošolce in druge po Kosovelovi domačiji in zanjo vzorno skrbela. Pogovor so dopolnjevale doživete recitacije Kosovelovih pesmi in čudovit klavirski nastop učenke.

V prireditev je bila vključena tudi podelitev priznanj učencem, ki so uspešno opravili Kosovelovo bralno značko, ki na Osnovni šoli Dutovlje poteka že več kot pol stoletja. Sklepni del prireditve je bil namenjen podelitvi priznanj sveta šola, šolski zbor se je poslovil s Kosovelovo pesmijo Škrat Dobrošin, prisotni so bili povabljeni k ogledu filma o življenju Karmele Kosovel in razstave o Srečku Kosovelu, ki je bila pripravljena v šolski knjižnici, ter k okrepčilu pod lipo na šolskem dvorišču.

Dostopnost